Crne slutnje iz Donbasa: "Zelenski će odgađati izbore dok ga Zapad fizički ne eliminiše"

Šiškina kaže da su Vrhovna rada i Zelenski uskladili odredbe i zakone o moratorijumu na izbore, ali da je to veoma sumnjivo

21.05.2024. 15:05
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters-645ca7158acba.webp Foto: Reuters

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski produžavaće moratorijum na predsedničke izbore sve dok ga Zapad fizički ne eliminiše, izjavila je agenciji TASS poslanik takozvanog Narodnog saveta Donjecke Narodne Republike Jelena Šiškina.

"Sa moje tačke gledišta kao advokata, Zelenski nema zakonit predsednički status. On to nije imao ni 2019. godine, niti ga ima danas", rekla je Šiškina.

Prema njenim rečima, jasno je da su Vrhovna rada i Zelenski uskladili odredbe i zakone o moratorijumu na izbore, ali je to veoma sumnjivo.

"Agresija Oružanih snaga Ukrajine protiv Donbasa nastavlja se od 2014. godine, ali je, iz nekog razloga, tek sada uvedeno ratno stanje. Verujem da će Zelenski, naravno, produžavati moratorijum na izbore sve do momenta kada ga fizički eliminišu njegovi gospodari - SAD. Tako vidim njegovu sudbinu", naglasila je Šiškina.

Ona je istakla da je u Ukrajini uzurpirana vlast, ali da je to učinio Zapad, a ne Zelenski, koji nije nezavisna politička figura.

"Ukrajina je pod spoljašnjom kontrolom kolektivnog Zapada. Vlast je tamo uzurpirana i nije ostao nijedan trag bilo kakvih ustavnih ili ljudskih prava", dodala je Šiškina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()