Da li će doći do prekrajanja razgraničenja na Baltičkom moru: Granica Rusije i Finske ide na reviziju?

Rusko ministarstvo je predložilo prilagođavanje granice oko ruskih ostrva u istočnom delu Finskog zaliva i oko Kalinjingrada

22.05.2024. 10:33
  • Podeli:
Kaljiningrad Pixabay-664dadb286f72.webp Foto: Pixabay

Ministarstvo odbrane Rusije predložilo je reviziju državne granice u ruskim teritorijalnim vodama u Baltičkom moru.

U nacrtu uredbe od 21. maja objavljenom na federalnom portalu nacrta regulatornih pravnih akata, ministarstvo je predložilo prilagođavanje granice oko ruskih ostrva u istočnom delu Finskog zaliva i oko Kalinjingrada, prenose ruske agencije.

Kako je pojašnjeno, da bi se obezbedila sigurnost plovidbe, predlaže se prilagođavanje i ponovno objavljivanje državnih pomorskih navigacijskih karata u odgovarajućoj meri.

Navedeno je i da je dokument trenutno u fazi pripreme.

Ministarstvo spoljnih poslova Finske saopštilo je da "razrađuje detalje" nakon informacija o mogućoj reviziji pomorskih zona u Finskom zalivu od strane Rusije, rekla je ministarka Elina Valtonen.

Ona je rekla da Rusija treba da poštuje Konvenciju Ujedinjenih nacija o pomorskom pravu, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()