Dalaj Lama se izvinio nakon što je tražio dečaku da mu poljubi jezik

Incident, koji je zgrozio javnost, dogodio se u gradu Daramsali u februaru, ali se tek sad pojavio na društvenim mrežama.

10.04.2023. 18:57
  • Podeli:
Tan2023-04-1018011102_3 dalaj lama AP PhotoAshwini Bhatia-64343f996bba2.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ashwini Bhatia

Budistički lider Dalaj Lama izvinio se nakon što je poljubio dete u usta i tražio od njega da mu sisa jezik. Njegova svetost često se šali sa ljudima koje sretne, na nevin i zabavan način, pa i javno, pred kamerama, saopšteno je iz kancelarije Dalaj Lame.

Incident se dogodio na skupu na severu Indije, a video-snimak pokazuje "spiritualnog" lidera kako ljubi dečaka u usta i govori mu, sa isplaženim jezikom "sisaj mi jezik", prenosi Si-En-En.

Kancelarija Dalaj Lame je u saopštenju navela da želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici, kao i mnogim prijateljima širom sveta zbog bola koje su možda izazvale njegove reči, dodajući da "žali" zbog incidenta.

"Njegova svetost često se šali sa ljudima koje sretne, na nevin i zabavan način, pa i javno, pred kamerama", navodi se u saopštenju.

Incident, koji je zgrozio javnost, dogodio se u gradu Daramsali u februaru, ali se tek sad pojavio na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako je dečak zamolio Dalaj Lamu da ga zagrli. Verski lider mu je na to odgovorio tako što je prstom pokazao na svoj obraz i rekao "prvo ovde". Kada ga je dečak zagrlio, Dalaj Lama ga je povukao i poljubio u usta, a potom zatražio da mu sisa jezik.

Potez 87-godišnjeg verskog lidera osudile su organizacije za zaštitu dečjih prava.

Dalaj Lama je i ranije upućivao izvinjenja zbog incidenata. Izvinio se i 2019. godine, nakon intervjua za Bi-Bi-Si, kada je rekao da, ako ga ženski Dalaj Lama nasledi, ona bi morala da bude "atraktivnija".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()