Dan kad je London bio Kopakabana: Novogodišnja parada u Engleskoj

U troiposatnoj paradi šarenila, pesme i plesa na ulicama Londona učestvovalo je na hiljade izvođača.

01.01.2023. 19:46
  • Podeli:
AA-20230101-29890846-29890835-NOVOGODISNJA_PARADA_U_LONDONU_DEFILE_SARENILA_PJESME_I_PLESA-63b1d4f195979.webp Foto: AA

Hiljade ljudi pratilo je tradicionalnu novogodišnju paradu koja se održava svake godine u britanskoj prestolnici Londonu, javlja Anadolu Agency (AA).

U troiposatnoj paradi šarenila, pesme i plesa na ulicama Londona učestvovalo je na hiljade izvođača. 

U povorci, koja je prvog dana nove godine krenula ispred čuvenog hotela Ric u Grin Parku, učestvovali su plesači, muzičari, akrobate i izvođači iz mnogih država.

Na paradi su se mogli videti i različiti modeli automobila, bicikala, ali i konji, što je svakako uveličalo ovaj tradicionalni događaj.

Povorka je prošla kroz poznate delove Londona kao što su ulica Regent, Pol Mol, Trg Trafalgar i Vajthol. Paradu su sa oduševljenjem pratile hiljade ljudi.

Ceremonija, koja je počela u 12 sati po lokalnom vremenu, završena je u 15.30 na Parlamentarnom trgu.

Inače, novogodišnja parada u Londonu koju organizuje Gradska uprava prerasla je u jedan od najvećih uličnih događaja u svetu kojem se pridružuju čak i pripadnici kraljevske garde.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()