Danski parlament odbacio predlog za priznavanje palestinske države

Uprkos odluci Španije, Irske i Norveške da podrže nezavisnost Palestine

28.05.2024. 21:23
  • Podeli:
danska-66562ec6b44fe.webp Foto: Pixabay

Danski parlament odbacio je u utorak predlog za priznavanje palestinske države, podržavši stav vlade da za to nisu stvoreni neophodni uslovi, uprkos odluci Španije, Irske i Norveške da podrže nezavisnost Palestine, piše Rojters.

Danski zakon predložile su četiri levičarske stranke, a poslanik Alternative Saša Faks rekla je da je priznanje palestinske države jedini način da se postigne trajni mir na Bliskom istoku.

"Ogromna većina danskih političara se slaže da neće biti trajnog mira na Bliskom istoku bez rešenja o dve države", rekla je ona u parlamentu i dodala da priznavanje vidi kao način da se daju prava Palestincima.

Ministar spoljnih poslova Lars Loke Rasmusen ranije je rekao da danska vlada ne može da prizna palestinsku državu jer nema ni jednu funkcionalnu vlast ili kontrolu nad sopstvenom teritorijom.

Rasmusen nije učestvovao u današnjoj debati, ali je izrazio nadu da će Danska jednog dana moći da podrži državu Palestinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()