Dečak koji je preživeo spasavanje iz tajlandske pećine preminuo u Velikoj Britaniji

Bio je kapiten fudbalskog tima tajlandskih dečaka koji su bili zarobljeni

15.02.2023. 11:05
  • Podeli:
Profimedia Duangpetch Promthep tajlandski dečak pećina-63ecae7665203.webp Foto: Profimedia

Duangpeč Promtep, jedan od 12 dečaka koji su spaseni iz tajlandske pećine 2018. godine, preminuo je u Velikoj Britaniji gde je bio na studijama.

Uzrok smrti nije poznat, ali se navodi da je mladić zadobio povredu glave.

On se upisao na fudbalsku akademiju Bruk haus koledž u Lesteru krajem prošle godine kada je imao 17 godina.

Bio je kapiten fudbalskog tima tajlandskih dečaka koji su bili zarobljeni zajedno sa njihovim trenerom dve nedelje u pećini na Tajlandu.

Neki od njegovih saigrača iz tajlandskog tima na društvenim mrežama opraštaju se od Doma, kako su ga zvali.

Ziko fondacija, tajlandska neprofitna organizacija koja mu je pomogla da dobije stipendiju za studiranje u Engleskoj, takođe je izrazila saučešće na Fejsbuku. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()