DeSantis: Florida će istražiti pokušaj ubistva Trampa

DeSantis je doveo u sumnju sposobnost savezne vlade da sprovede transparentnu, temeljnu i nepristrasnu istragu, pozivajući se na federalne optužbe protiv Trampa na Floridi i drugde

17.09.2024. 17:30
  • Podeli:
donald tramp, 8 avg 2024 - foto Reuters-66b52353ae746.webp Foto: Reuters

Florida će istražiti pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa na njegovom golf terenu u Vest Palm Biču, rekao je danas guverner Floride Ron DeSantis.

''Država Florida ima jurisdikciju za najozbiljnije, najdirektnije krivično delo, a to je pokušaj ubistva“, rekao je DeSantis na konferenciji za novinare.

DeSantis je doveo u sumnju sposobnost savezne vlade da sprovede transparentnu, temeljnu i nepristrasnu istragu, pozivajući se na federalne optužbe protiv Trampa na Floridi i drugde, prenosi Rojters.

On je takođe istakao da postoji zabrinutost oko načina na koji savezne agencije posluju, dodavši da će imenovati državnog tužioca da predvodi slučaj.

Amerikanac Rajan Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog incidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, u ponedeljak je pred federalnim sudom optužen za nezakonito posedovanje vatrenog oružja i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem.

Kako se navodi, on se skrivao 12 sati u žbunju, nikada nije imao Trampa u vidokrugu i nije ispalio nijedan hitac.

Republikanski predsednički kandidat je nepovređen i na bezbednom, saopštila je policija, a FBI incident istražuje kao pokušaj ubistva.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada je Tramp zadobio povredu uha.  


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()