Diplomatija urodila plodom: Iran saopštio da će osloboditi posadu zaplenjenog broda MSC Aries

Navedeno je da će članovi posade biti predati ambasadorima njihovih zemalja u Teheranu

27.04.2024. 09:31
  • Podeli:
teretni brod MSC Aries - 15 april 2024 - profimedia-662ca54d3d064.webp Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahjan izjavio je da će posada zaplenjenog broda MSC Aries, koji je plovio pod portugalskom zastavom, a koji je povezan sa Izraelom, biti oslobođena, javili su danas iranski mediji.

Kako se navodi, Amir Abdolahjan je u telefonskom razgovoru sa šefom portugalske diplomatije Paulom Randželom rekao da Iran želi da oslobodi posadu zaplenjenog broda jer smatra da je to humanitarno pitanje, prenosi Rojters.  

Amir Abdolahjan je naveo da će posada biti predata ambasadorima njihovih zemalja u Teheranu, ne navodeći tačan datum kada će se to dogoditi.

Iranska Revolucionarna garda zaplenila je teretni brod MSC Aries sa 25 članova posade u Ormuskom moreuzu 13. aprila, dan pošto je Teheran najavio da će uzvratiti na napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, za koji je optužio Izrael. 

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je brod zaplenjen jer je navodno "kršio pomorske zakone" i da nema sumnje da je povezan sa Izraelom.

MSC iznajmljuje Aries od Gortal Shipping-a, podružnice kompanije Zodiac Maritime, koja je delimično u vlasništvu izraelskog biznismena Ejala Ofera, navodi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()