"Diplomatska čelična armija": Si Đinping uputio nedvosmislen poziv kineskim ambasadorima

Naglašena je potreba da zemlja poveća svoj međunarodni uticaj u borbi protiv, kako je navedeno, pokušaja Zapada da obuzda i potisne Kinu

29.12.2023. 15:45
  • Podeli:
Si Đinping_Foto Reuters (1)-640ecfba8d7c0.webp Foto: Reuters

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je danas kineske ambasadore da kreiraju "diplomatsku čeličnu armiju" koja će braniti nacionalne interese i biti lojalna Komunističkoj partiji Kine.

Si je u obraćanju na skupu diplomata u Pekingu pozvao ambasadore da brane kineske nacionalne interese, suverenitet, bezbednost i razvoj i da budu spremni, kako je naveo, da "prkose velikim silama", preneo je Rojters. 

Predsednik Kine je pozvao diplomatske izaslanike da budu maksimalno disciplinovani, lojalni i odgovorni i da rade na unapređenju imidža zemlje u svetu.

Sijeve primedbe dolaze usred obnovljenog pritiska na kineski diplomatski kor da poveća disciplinu pošto je prethodni ministar spoljnih poslova Ćin Gang smenjen sa funkcije u julu posle samo sedam meseci zbog navodne vanbračne afere.

Si je takođe naglasio potrebu da Kina poveća svoj međunarodni uticaj u borbi protiv, kako je naveo, pokušaja Zapada da obuzda i potisne Kinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()