Diverzija u Nemačkoj? Zatvorena kasarna u Keln-Vanu, vojnicima naređeno da ne koriste vodu iz česme

Kasarna je dom nekoliko komandnih organa, kao i vojnih i civilnih kancelarija Bundesvera

14.08.2024. 12:27
  • Podeli:
kasarna keln-van, nemačka, zatvorena kasarna zbog kontaminirane vode - 14 avg 2024 - profimedia-0898569377-66bc867bc3bb2.webp Foto: Profimedia

Kasarna Bundesvera u Keln-Vanu jutros je zatvorena, vojnicima je naređeno da ne koriste vodu za piće iz česme, a kako javlja Špigel, policija, vojna policija i vojna kontraobaveštajna služba Bundesvera istražuju da li je reč o diverzantskoj operaciji protiv Bundesvera. 

List navodi da je možda voda kontaminirana. U internim komunikacijama vojnici i civili su pozvani da ni pod kojim uslovima ne koriste vodu za piće. Vojnicima više nije dozvoljeno da uđu u kasarnu.

Kasarna u Keln-Vanu je dom nekoliko komandnih organa, kao i vojnih i civilnih kancelarija Bundesvera. 

Tu su i organi vazduhoplovstva Saveznog ministarstva odbrane, jer se ona nalazi u neposrednoj blizini aerodroma Keln, a u njoj je zaposleno ukupno 4.300 vojnika i 1.200 civilnih službenika.

Kasarna ima sopstveni vodovod.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()