Dmitrij Medvedev: 'Čestitam, Mask, na preuzimanju Tvitera i daj ukini Starlink u Ukrajini'

Neobična prepiska između bivšeg ruskog predsednika i američkog biznismena na Tviteru se nastavlja.

28.10.2022. 16:28
  • Podeli:
mask medvedev profimedia-1666445329012.webp Foto: Profimedia

Dmitrij Medvedev i Elon Mask nastavljaju svoju neobičnu prepisku koja već danima zabavlja korisnike Tvitera.

Bivši ruski predsednik i verni saveznik Vladimira Putina pozdravio je danas preuzimanje Tvitera od strane američkog milijardera Elona Maska.

Kako je napisao na Tviteru, Medvedev je čestitao "na prevazilaženju političke pristrasnosti i ideološke dikatature na Tviteru".

Medvedev je iskoristio i priliku da pozove Maska da isključi Starlink u Ukrajini, odnosno uslugu satelitskog interneta koja je omogućila ukrajinskoj vojsci komunikaciju u područjima obuhvaćenim ratom gde je došlo do prekida kablovske mreže interneta.

Ovo nije prvi put da njih dvojica komuniciraju.

Pre nekoliko dana Medvedev je napisao šaljivi tvit u kome je pozdravio odlazak Liz Tras i čestitao salati, pridruživši se tako globalnoj šali da je glavica salata duže trajala od 45-dnevne vladavine odlazeće britanske premijerke.

Mask mu je tvit Medvedeva nazvao "prilično dobrim trolovanjem" i provokativno ga pita kako stoje stvari u Bahmutu, u jednom od ukrajinskih gradova u kom su se u tom trenutku vodile žestoke borbe.

Na to ga je Medvedev pozdravio rečima "Vidimo se na Dan pobede u Moskvi".

Podsetimo, Mask je jutros tvitom "ptica je oslobođena" potvrdio svoje konačno preuzimanje vlasništva nad Tviterom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()