Dodatni motiv za Ruse: Kompanija Fores isplatiće nagradu veću od 155.000 evra za prvi oboreni F-16

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da saveznici u NATO rade na tome da "ukrajinski piloti koriste F-16 već ovog leta"

17.07.2024. 07:00
  • Podeli:
Borbeni avion_lovac_F-16-Poljsko vazduhoplovstvo_Foto Reutres (2)-646f013c1600c.webp Foto: Reuters

Ruska kompanija Fores namerava da isplati nagradu od 15 miliona rubalja (nešto više od 155.000 evra) ruskim borcima koji unište prvi američki borbeni avion F-16 u zoni specijalne operacije, saopštio je Ilja Potanin, zamenik izvršnog direktora te kompanije.

"Biće i nagrade za uništenje borbenih aviona F-15 i F-16. Za uništenje prvog aviona nagrada će biti 15 miliona rubalja ", rekao je on prilikom obraćanja vojnicima borbene grupe Centar povodom isplate sredstava za uništavanje zapadnih tenkova na ratištu u Ukrajini, prenosi agencija TASS.

Ranije je i generalni direktor kompanije Sergej Šmotjev na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu potvrdio za rusku agenciju da će biti dodeljena nagrada od 15 miliona rubalja za prvi oboreni lovački avion F-16.

Pres-služba Bele kuće objavila je 10. jula zajedničku izjavu lidera Danske, Holandije i Sjedinjenih Država o planovima za isporuku borbenih aviona F-16 Ukrajini.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da saveznici u NATO rade na tome da "ukrajinski piloti koriste F-16 već ovog leta".

U međuvremenu, ruski predsednik Vladimir Putin je naglasio da snabdevanje Ukrajine novim naoružanjem, uključujući i borbene avione F-16, neće promeniti situaciju na frontu, već će dovesti do odlaganja sukoba.

Putin je takođe je napomenuo da će ovi lovci, ako se pojave u sastavu Oružanih snaga Ukrajine "goreti na isti način kao i druga vojna tehnika koju reklamira Zapad".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()