Dolazi Božić bola i žalosti za građane Svete zemlje: Oglasio se papa zbog rata Izraela i Palestine

Vrhovni poglavar Katoličke crkve je više puta pozvao na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze

19.12.2023. 21:12
  • Podeli:
papa franja, 16 dec 2023 - profimedia-6581c211cb702.webp Foto: Profimedia

Papa Franja pozvao je danas na pružanje "opipljive pomoći" u vreme kada se Izraelci i Palestinci suočavaju sa, kako je naveo, "bolom i tugom" tokom božićnog perioda, dok rat besni u Pojasu Gaze. 

"Za stanovnike Svete zemlje, nazire se Božić bola i žalosti. Ne želimo da ih ostavimo same. Budimo uz njih u molitvi i opipljivoj pomoći", napisao je papa Franja na svom nalogu na društvenoj mreži X (Tviter). 

Papa Franja je više puta pozvao na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze i tražio da se oslobode svi taoci, koji se nalaze u zarobljeništvu Hamasa. 

On je u nedelju sugerisao da Izrael koristi "taktiku terorizma" u Pojasu Gaze i izrazio žaljenje zbog toga što je izraelska vojska ubila dve hrišćanke, koje su se sklonile u kompleksu katoličke crkve.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()