Donald Tramp objavio kandidaturu za predsednika SAD

Ukoliko pobedi, Tramp će postati drugi predsednik SAD kome je to pošlo za rukom na dva neuzastopna izbora

16.11.2022. 10:45
  • Podeli:
Tan2022-11-16_65920310_1 Donald Trump Melanija Tramp AP PhotoRebeča Blackwell-1668591900730.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Rebeča Blackwell

 Bivši predsednik SAD Donald Tramp objavio je svoju kandidaturu na predsedničkim izborima koji će se u toj zemlji održati 2024. godine.

Odluku da ulazi u predsedničku trku Tramp je svojim pristalicama saopštio juče na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi pred televizijskim kamerama, prenosi Si-En-En.

"Da bih Ameriku ponovo učinio velikom i slavnom, večeras objavljujem svoju kandidaturu za predsednika Sjedinjenih Država", rekao je Tramp okupljenima u Mar-a-Lagu gde će biti sedište njegove kampanje.

Dodao je da to neće biti samo njegova kampanja, već svih republikanaca.

Obećavši da će pobedi Džozefa Bajdena na izborima 2024. godine, Tramp je u govoru koji je trajao više od sat vremena okupljenima rekao da je "zlatno doba Amerike tek pred nama".

Donald Tramp, 45. američki predsednik, obavljao je tu dužnost od 2017. do 2021. godine, a među republikancima ima ozbiljnu konkurenciju koji nisu skloni "trampizmu".

Ukoliko pobedi, Tramp će postati drugi predsednik SAD kome je to pošlo za rukom na dva neuzastopna izbora.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()