Dr Fauči svedočio o pandemiji pred Kongresom: Da li su Amerikancima bile uskraćene ključne informacije?

To je prvi put da Fauči odgovara javno na pitanja o pandemiji koja se dovodi u vezu sa smrću više od milion Amerikanaca.

04.06.2024. 14:45
  • Podeli:
antony-fauci-reuters.jpg Foto: Reuters

Bivši glavni medicinski savetnik predsednika SAD Entoni Fauči izjavio je danas, pred pododborom Predstavničkog doma američkog Kongresa koji istražuje odgovor SAD na pandemiju korona virusa, da su besmisleni navodi predstavnika Republikanske partije da je zataškavao informacije o poreklu pandemije.

Fauči tvrdi da su republikanci "pogrešno protumačili" mejlove koje su razmenjivali naučnici dok su razgovarali o tome da li je moguće da se dogodilo curenje korona virusa iz laboratorije, preneo je Vašington post.

"Provodimo ceo život pokušavajući da utvrdimo uzroke zaraznih bolesti i zaustavimo ih da bismo zaštitili američki narod", rekao je Fauči, navodeći da nije vršio pritisak na kolege da donesu zaključak o poreklu virusa.

Članica Predstavničkog doma iz redova republikanaca Mardžori Tejlor Grin odbila je da se obrati Faučiju sa "doktore".

"Taj čovek ne zaslužuje da ima dozvolu. U stvari, treba mu je oduzeti, a njemu je mesto u zatvoru", navela je Tejlor Grin.

To je prvi put da Fauči odgovara javno na pitanja o pandemiji koja se dovodi u vezu sa smrću više od milion Amerikanaca. 

Čelnici Komiteta za energetiku i trgovinu Predstavničkog doma, koji nadgleda zdravstvene agencije SAD, takođe prisustvovali saslušanju. 

Fauči je svedočio pred poslanicima 14 sati u januaru iza zatvorenih vrata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()