Drama na američkom letu: Muškarac pokušao da otvori vrata aviona, preti mu doživotna

Ukoliko bude osuđen, napadač bi mogao da dobije i doživotni zatvor

07.03.2023. 08:29
  • Podeli:
avion_osoblje pixabay-63e9dafd6dc44.webp Foto: Pixabay

Tokom leta na liniji Los Anđeles-Boston došlo je do incidenta kada je mušakarac, poreklom iz Masačusetsa, pokušao da otvori vrata aviona.

Nakon neuspelog otvaranja vrata napao je polomljenom kašikom posadu, pokušavši da ubode jednog od članova posade u vrat,  saopštilo je američko savezno tužilaštvo.

Tridesetpetogodišnji Fransisko Severo Tores savladan uz pomoć putnika i uhapšen na aerodromu u Bostonu u nedelju, po sletanju aviona "Junajted erlajnsa", navela je kancelarija američkog tužioca u Bostonu.

Tores je optužen  za ometanje leta i pokušaj nanošenja telesnih povreda članu posade opasnim oružjem, preneo je AP.

Muškarac je pritvoren i čeka saslušanje pred sudijom u četvrtak.

Avion je bio na oko 45 minuta od Bostona kada je posada saznala da su sporedna vrata aviona oštećena, dodali su tužioci.

Putnici su savladali Toresa, koji je vezan uz pomoć posade, a "Junajted erlajns" je saopštio da niko nije bio povređen.

Ukoliko bude osuđen, Tores bi mogao da dobije i doživotni zatvor, navodi AP.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()