Dva rušenja u istom danu: Ruski avion Su-34 i helikopter pali na granici sa Ukrajinom

Dan ranije, u petak, dvojica pilota ruskog helikoptera Mi-28 poginula su, kada se letelica srušila u toku trening-leta na Krimu

13.05.2023. 14:23
  • Podeli:
Suhoj Su-34_ruski borbeni avion_Foto Profimedia-645f7ee01459f.webp Foto: Profimedia

Ruski borbeni avion suhoj Su-34 srušio se u regionu Brjanska na granici sa Ukrajinom, prenela je agencija TASS pozivajući se na službe za vanredne situacije.

To je drugi incident koji se dogodio danas u tom regionu, gde se prethodno srušio helikopter, preneo je Rojters.

Helikopter Mi-28 pao je takođe u Brjanskoj oblasti, rekao je izvor iz službi za vanredne situacije za agenciju TASS.

"Prema preliminarnim podacima, helikopter je pao u gradu Klinci, nakon što se zapalio motor", dodao je neimenovan izvor ruske agencije. Trenutno se utvrđuje ko je vlasnik helikoptera i okolnosti pada.

Dan ranije, u petak, dvojica pilota ruskog helikoptera Mi-28 poginula su, kada se letelica srušila u toku trening-leta na Krimu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je juče naveo TASS, smatra se da je uzrok pada helikoptera tehnički kvar.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()