Raznežiće vas prizori iz Rusije: Pogledajte snimak spašavanja u Orsku koji je obišao planetu

Mnogi su primorani da napuste svoj dom zbog poplava Raznežiće vas prizori iz Rusije: Pogledajte sminke spašavanja u Orsku koji su obišli planetu

06.04.2024. 16:29
  • Podeli:
orsk-66115bad1c0f5.webp Foto: Administration of the city of Orenburg Telegram Channel via AP

Iz Rusije stižu lepi snimci, iako je povod više nego ozbiljan. 

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je snimak na kojem se vidi kako radnici spasavaju pse koje su za sobom ostavili stanovnici uralskog grada Orska, kada su bili primorani da napuste svoj dom zbog poplava. 

Vlasti su navele da je u gradu, kao i u celoj Orenburškoj oblasti, na snazi vanredna situacija i da je poplavljeno više od 2.500 domaćinstava u toj oblasti, prenela je agencija RIA Novosti.

Prethodno je pres-služba gubernatora Orenburške oblasti saopštila da je u tom regionu evakuisano 4.208 ljudi, od kojih 1.019 dece, a da se u centrima za privremeni boravak nalazi njih 427, uključujući 132 dece.

Pres-služba navodi da je poplavljeno 2.556 domaćinstava i 6.886 privatnih parcela.

U Orsku je angažovano više od 530 radnika komunalnih službi i spasilaca. Najteža situacija je u gradu Orsk, gde je juče pukla brana koja je štitila grad od reke Ural.

U toku je masovna evakuacija iz takozvanog starog dela grada Orska. Iz kabineta gradonačelnika ranije je saopšteno da je do delimičnog oštećenja brane došlo na dva mesta.Pojedini delovi Orenburške oblasti su bez struje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()