Energodar u mraku, poziv na hitan prekid vatre oko nuklearke

09.09.2022. 17:11
  • Podeli:
Zaporožje Ukrajina nuklearna elektrana reuters.jpg Foto: Reuters

Situacija u gradu Energodar, gde se nalazi osoblje nuklearne elektrane u Zaporožju, koja je pod ruskom kontrolom, sve je nesigurnija, kaže šef Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi, prenosi Rojters.

Zona nuklearne sigurnosti i zaštite bezbednosti mora odmah biti dogovorena, naveo je Grosi na Tviteru.

Dodaje da je zbog bombardovanja Energodar ostao bez struje i poziva na hitan prekid granatiranja u celoj toj oblasti.

"Samo će to osigurati sigurnost i bezbednost u radu osoblja i dozvoliti obnavljanje trajnog napajanja Energodara i elektrane", kaže Grosi.

Nuklearka Zaporožje se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini Energodara i od marta je pod kontrolom ruskih snaga.

I pored toga, ukrajinska strana optužuje rusku vojsku da granatira to podrucje, dok iz Moskve navode da je zona nuklearke na udaru ukrajinskih snaga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()