Entoni Fauči zaražen virusom Zapadnog Nila

Oporavlja se kod kuće

24.08.2024. 18:55
  • Podeli:
antony-fauci-reuters.jpg Foto: Reuters

Bivši direktor američkog Nacionalnog instituta za alergiju i infektivne bolesti Entoni Fauči bio je hospitalizovan zbog zaraze virusom Zapadnog Nila i sada se oporavlja kod kuće, rekao je danas njegov potparol.

 Potparol je za ABC njuz dodao da se očekuje da će se Fauči potpuno oporaviti.

Fauči je do 2022. obavljao funkciju direktora američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji su upravljali krizom tokom pandemije kovida-19.

Uprkos penzionisanju iz CDC-a, republikanci u Predstavničkom domu u junu su pozvali Faučija na saslušanje o njegovim akcijama tokom pandemije, a republikanski poslanici optužili su doktora da prikriva poreklo virusa. 

Fauči je negirao te navode, rekavši da su ''jednostavno besmislene”, podseća Gardijan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()