Epilog terirističkog napada: Izraelci uhapsili dve osobe koje su vozilom nalatele na tri pešaka

Prema navodima policije, teroristi su posle udara automobilom u prolaznike pokušali da otvore vatru iz improvizovanog mitraljeza "karlo"

22.04.2024. 12:38
  • Podeli:
izraelska policija, jerusalim - 5 jan 2024 - profimedia-65a965fe04aa0.webp Foto: Profimedia

Izraelska policija saopštila je danas da je uhapsila dve osobe nakon što su u Jerusalimu automobilom naleteli na tri pešaka, koje su lakše ranili.

Policija je saopštila da su dvojica osumnjičenih pronađena nakon što su pobegli sa lica mesta i sakrili se u blizini zatvorenog preduzeća, preneo je AP.
Na snimku incidenta, koji je snimila saobraćajna kamera i koji su emitovali izraelski mediji, vidi se kako automobil uleće u grupu od tri ultraortodoksna Jevreja.

Sve tri osobe su povređene i u stabilnom su stanju.

Izraelska policija je saopštila da je napad u Jerusalimu teroristički akt.

Prema navodima policije, teroristi su posle udara automobilom u prolaznike pokušali da otvore vatru iz improvizovanog mitraljeza "karlo", koji se zaglavio.

Posle toga su napadači bacili oružje i pešice se udaljili sa lica mesta.

Današnji napad je poslednji koji je pogodio izraelske gradove i mesta otkako je 7. oktobra izbio rat protiv Hamasa. Palestinci su za to vreme izveli brojne napade na Izraelce, od kojih su neki imali smtrne ishode. 

Od 7. oktobra nasilje je poraslo i na okupiranoj Zapadnoj obali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()