Erdogan: Moguć sastanak s Putinom i razgovor o crnomorskom izvozu žita

Ako nađe priliku u gustom rasporedu obaveza, razgovor sa predsednikom Rusije biće u četiri oka

21.08.2023. 15:55
  • Podeli:
Vladimir Putin i Recep Tajip Erdogan Profimedia:Anadolija-63f8fc606c498.webp Foto: Profimedia/Anadolija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je moguće da će se (uskoro) sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i razgovarati s njim o crnomorskoj inicijativi za transport žita, ukoliko pronađe prostora u svom zgusnutom rasporedu obaveza u septembru.

"U septembru je sastanak G-20 u Indiji i generalna skupština Ujedinjenih nacija u SAD. Ako nađem priliku u ovom gustom rasporedu obaveza, sastaću se i razgovarati sa Putinom u četiri oka", rekao je danas Erdogan tokom razgovora sa novinarima u predsedničkom avionu dok se vraćao iz posete Mađarskoj, prenosi agencija Anadolu.

Tokom jednodnevne posete Budimpešti za Dan državnosti Erdogan se odvojeno sastao sa svojom mađarskom koleginicom Katalin Novak i premijerom Viktorom Orbanom i razgovarao s njima o bilateralnim odnosima, kao i o regionalnim i globalnim dešavanjima.

O mogućim mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine, Erdogan je rekao da se nada rezultatima ukoliko bi se predsednik Rusije Vladimir Putin i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saglasili da Turska posreduje u njima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()