Erdogan: Netanjahu se ne razlikuje od Hitlera

Turski lider često kritikuje izraelskog premijera zbog napada na Gazu

27.12.2023. 14:46
  • Podeli:
erdogan_anadolija -6570d8d9566aa.webp Foto: Anadolija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne razlikuje od Adolfa Hitlera i uporedio je izraelske napade na Gazu sa nacističkim progonom Jevreja.

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je ponovo kritikovao zapadnu podršku Izraelu i dodao da je Turska spremna da primi akademike i naučnike koji su se suočili sa progonom zbog svojih stavova o sukobu u Gazi.

Turski predsednik je prošle nedelje izjavio da je sramota za čovečanstvo da toliko "slavnih" država skrštenih ruku gleda izraelske "varvarske napade, masakre i pljačke".

"Istorija će suditi onima koji su odgovorni za izazivanje ove odvratne slike, onima koji su pokušali da je legitimizuju i onima koji su zatvorili oči pred njom", rekao je Erdogan na prošlonedeljnoj ceremoniji dodele predsedničkih nagrada za kulturu i umetnost u Ankari.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()