Erdogan uveren u pobedu u drugom krugu izbora: Počeo novu kampanju

Izborna komisija Turske je zvanično objavila da će drugi krug predsedničkih izbora biti održan 28. maja.

16.05.2023. 09:13
  • Podeli:
Tan2023-05-1512101435_5 redžep tajip erdogan AP PhotoEmrah Gurel-64632b7c08d36.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je uveren u svoju pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora.

„Pobedićemo na izborima 28. maja, povećavajući procenat glasova dobijenih na izborima 14. maja. Ako Bog da, izvojećemo istorijsku pobedu“, napisao je Erdogan na Tviteru.

Erdogan se zahvalio glasačima i istakao da su se "borili žestoko, bez provokacija, ne obazirući se na pritiske". 

"Borili smo se bez odustajanja pred problemima. Zahvaljujem se svakome od vas na trudu, radu i odricanju. Zahvaljujem se Alahu što mi je dao ljude poput vas. Sad je vreme da uspeh koji smo postigli krunišemo većom pobedom".

Izborna komisija Turske je zvanično objavila da će drugi krug predsedničkih izbora biti održan 28. maja. 

"Drugi krug izbora je 28. maja, dan nakon 63. godišnjice puča 27. maja. Mi smo savez koji u središte svoje politike stavlja nacionalnu volju i ljubav prema služenju zemlji i naciji. Naša nacija očekuje da ispunimo ciljeve, naše žrtve zemljotresa čekaju da im što pre zalečimo rane. Uz dopuštenje Alaha, učinićemo 28. maj glasnikom veka Turske ", napisao je Erdogan na Tviteru. 

Prema preliminarnim rezultatima dosadašnji šef države Erdogan osvojio je 49,51 odsto, njegov protivkandidat Kemal Kiličdaroglu 44,8 odsto glasova, dok je Sinan Ogan osvojio 5,17 posto glasova birača.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()