EU prebacila više od 1,5 milijardi evra Ukrajini iz zamrznutih sredstava Rusije

Ne postoji bolji simbol ili upotreba novca Kremlja, rekla je Fon der Lajen

26.07.2024. 14:43
  • Podeli:
Ukrajina EU pixabay-666d2ece4b007.webp Foto: Pixabay

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u petak je objavila da je EU preneo više od 1,5 milijardi evra Ukrajini koristeći zamrznuta sredstva Rusije, što je prva takva upotreba imobilizirane imovine, javlja Anadolu.

"EU stoji uz Ukrajinu. Ne postoji bolji simbol ili upotreba novca Kremlja od toga da Ukrajinu i celu Evropu učini sigurnijim mestom za život", rekla je Fon der Lajen na X-u.

Zbog sankcija usvojenih početkom 2022. godine, nakon rata Moskve protiv Ukrajine, Rusija nema pravo na svoje vanredne prihode, koji se procenjuju na oko 210 milijardi evra u celom bloku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()