Evropska unija uklanja sa liste sankcionisanih suosnivača ruskog internet giganta Jandeks

EU svakih šest meseci razmatra obnavljanje sankcija za subjekte i pojedince iz Rusije povezane sa ratom u Ukrajini

21.02.2024. 17:45
  • Podeli:
arkadij voloz reuters-64ec55b0d301c.webp Foto: Reuters

Zemlje članice Evropske unije saglasile su se da  sa liste sankcionisanih pojedinaca iz Rusije uklone Arkadija Voloža, suosnivača ruskog internet giganta Jandeks, potvrdila su tri izvora upoznata sa ovom odlukom.

Volož je jedna od tri osobe koje će posle 15. marta kada se obnavlja režim sankcija, biti skinute sa liste sankcionisanih, prenosi Rojters.

EU svakih šest meseci razmatra obnavljanje sankcija za subjekte i pojedince iz Rusije povezane sa ratom u Ukrajini.

Volož je u avgustu prošle godine nazvao rat u Ukrajini "varvarskim", ali se do sada nije oglašavao povodom informacije da će biti uklonjen sa liste sankcionisanih.

Volož je nagovestio da će prekinuti veze sa Jandeksom nakon što je konzorcijum investitora početkom februara pristao na kupovinu ruske imovine u holandskom holdingu Jandeks NV u kojem ovaj ruski biznismen ima udeo od 8,5 odsto vlasništva preko porodičnog fonda, ali bez prava glasa za berzanske transakcije i poslovanje u okviru Nasdak liste kompanija.

Dve osobe upoznate sa ovim pitanje potvrdile su ranije ovoga meseca Rojtersu da su optužbe protiv Voloža ublažene s obzirom na predloženo povlačenje sa liste sankcionisanih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()