Falsifikovali najbolja i najskuplja francuska vina: Otkriven lanac prevaranata

Šest osoba, među kojima je i jedan ruski državljanin za kojeg se sumnja da je vođa grupe, uhapšeno je u Parizu, Torinu i Milanu.

16.10.2024. 22:15
  • Podeli:
francuska policija, pariz, sent deni, policija u parizu, pariska policija - 29 okt 2023 - profimedia-6546a7b44a78f.webp Foto: Profimedia

Francuska i italijanska policija saopštile su da su uspešno razbile međunarodni lanac prevaranata koji je prodavao loša flaširana vina kao retka i vredna vina po cenama koje su dostizale i 15.000 evra po boci.

Šest osoba, među kojima je i jedan ruski državljanin za kojeg se sumnja da je vođa grupe, uhapšeno je u Parizu, Torinu i Milanu, prenosi BBC.

Uhapšeni su optuženi da su falsifikovali etikete poznatih francuskih vinarija i prodavali lažno etiketirane flaše sa lošim vinom po punoj tržišnoj ceni preko trgovaca širom sveta.

"Ova kriminalna grupa je od prevare zaradila dva miliona evra", navodi se u saopštenju francuskog tužilaštva.

U saopštenju za medije, Evropol je naveo da je tokom zaplene pronađen "veliki broj falsifikovanih boca vina klasifikovanih kao 'Grand Cru' iz različitih poznatih vinograda, falsifikovane etikete za vinske boce, vosak, sprave za punjenje vina, tehnički uređaji za zatvaranje boca, razna luksuzna roba, elektronska oprema u vrednosti od 1,4 miliona evra i više od 100.000 evra u gotovini".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()