FBI akcija: Traže se dokazi o ruskim ratnim zločinima

Agent je dodao da je američki FBI poslednjih godinu i po radio na pomaganju Ukrajini da takođe identifikuje ruske saradnike i špijune

26.04.2023. 11:49
  • Podeli:
FBI foto profimedia-64385464b3b01.webp Foto: Profimedia

Ukrajina sa Federalnim istražnim biroom (FBI), kao i američkim kompanijama prikuplja dokaze o ratnim zločinima koje su počinili Rusi, izjavili su visoki američki zvaničnici.

FBI ima iskustva u u radu u prikupljanju i analizi takvih podataka, rekao je specijalni agent FBI, Aleks Kobzanets na konferenciji u San Francisku.

Posao uključuje ispitivanje informacija iz mobilnog telefona, forenzičke analize uzoraka DNK, kao i analizu delova tela prikupljenih sa bojnih polja, rekao je specijalni agent.

Ruska vlada nije odmah odgovorila na zahtev za komentar ,prenosi Rojters.

Agent je dodao da je američki FBI poslednjih godinu i po radio na pomaganju Ukrajini da takođe identifikuje ruske saradnike i špijune koji deluju u Ukrajini i ruske snage koje su delovale van Kijeva dok se invazija dešavala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()