Finska se ne smiruje: Dan posle pucnjave, u školama širom zemlje lažne dojave o bombama

U osnovnoj školi "Vijertola" 12-godišnji napadač je juče ubio jednog učenika i ranio dve učenice

03.04.2024. 14:38
  • Podeli:
pucnjava u finskoj, vanta, škola u vanti, finska - 2 april 2024 - profimedia-660d4d499a25f.webp Foto: Profimedia

Škole širom Finske danas su dobile lažne dojave o postavljenim bombama, saopštio je komesar za kriminal za okrug Usima Sami Heikila, dan nakon što se u osnovnoj školi u gradu Vanta dogodila pucnjava u kojoj je jedan učenik ubijen.

On je naveo da su informacije stigle do policije preko centara za hitne slučajeve i društvenih mreža, prenosi finski javni servis YLE.

Heikila je dodao da su sve dojave bile lažne, ali je istakao da je policija morala da sprovede velike akcije.

U osnovnoj školi "Vijertola" 12-godišnji napadač je juče ubio jednog učenika i ranio dve učenice koje su u teškom stanju prevezene u bolnicu.

Iz policije su naveli da je dečak bio žrtva vršnjačkog nasilja u školi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()