Formula mira i oslobađanje ratnih zarobljenika: Zelenski stigao u Saudijsku Arabiju

Prva tema razgovora je Formula mira, a druga će biti oslobađanje ratnih zarobljenika i deportovanih

27.02.2024. 15:10
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters-64a6c9651aba4.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da je stigao u Saudijsku Arabiju gde će razgovarati sa saudijskim princem Mohamedom bin Salmanom.

"Prva tema je Formula mira. Prošle godine u Džedi održali smo efikasan sastanak savetnika o njegovoj primeni. Sada se bližimo prvom mirovnom samitu i oslanjamo se na aktivnu podršku Saudijske Arabije", naveo je Zelenski na društvenoj mreži X.

Dodao je da će druga tema razgovora biti oslobađanje ratnih zarobljenika i deportovanih.

"Rukovodstvo Kraljevine je već doprinelo oslobađanju našeg naroda. Uveren sam da će i ovaj sastanak dati rezultate", napisao je Zelenski.

Pored toga, zvaničnici će razgovarati o ekonomskoj saradnji dve zemlje i učešću Saudijske Arabije u obnovi Ukrajine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()