Francuska državna sekretarka na naslovnici Plejboja: Salva kritika, ali i podrške

Marlen Skijapa pojavila se na naslovnoj strani časopisa Plejboj kojem je dala intervju na 12 stranica o pravima žena i LGBT osoba.

03.04.2023. 11:38
  • Podeli:
profimedia-0758504715 Marlene Schiappa Marlen Skijapa-642a9e8a164e3.webp Foto: Profimedia

Francuska državna sekretarka za socijalnu ekonomiju Marlen Skijapa našla se na udaru kritika nakon što se pojavila na naslovnoj strani časopisa "Plejboj".

Marlen Skijapa pojavila se na naslovnoj strani časopisa Plejboj kojem je dala intervju na 12 stranica o pravima žena i LGBT osoba. Slikana je u beloj haljini.

Ipak, njen potez naišao je na kritike. Francuska premijerka Elizabet Born kritikovala je Skijapovu zbog naslovnice, rekavši da to "nije prikladno, posebno tokom ovog perioda“, prenela je BFMTV pozivajući se na izvor blizak premijerki.

U Francuskoj je u jeku politička i društvena kriza izazvana penzionim reformama koje je pokrenuo predsednik Emanuel Makron uprkos širokom protivljenju javnosti.

Sa druge strane, francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen stao je u odbranu Skijapove nazivajući je "ženom sa karakterom“.

"Hteo sam da kažem da je Marlen Skijapa hrabra političarka koja ima svoj karakter i koja ima svoj stil koji nije moj, ali ga poštujem“, rekao je Darmanen.

Skijapa: U Francuskoj su žene slobodne

Skijapova je odgovorila na kritike rekavši da će svuda i uvek braniti pravo žena da raspolažu svojim telom.

"U Francuskoj su žene slobodne. Uz svo dužno poštovanje prema konzervativcima i licemerima", poručila je Marlen Skijapa na Tviteru.

Skijapova je dugogodišnja zagovornica ženskih prava, a bila je i državna sekretarka za ravnopravnost žena i borbu protiv diskriminacije.

Tokom njenog mandata, usvojen je novi zakon protiv seksualnog uznemiravanja koji omogućava izricanje novčanih kazni na licu mesta muškarcima koji dozivaju, maltretiraju ili prate žene na ulici.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()