Francuski predsednik izneo stav: Spreman sam da s Putinom razgovaram o deeskalaciji krize

Putin je ranije izjavio da je Moskva spremna da sarađuje sa Parizom

17.03.2024. 08:47
  • Podeli:
Tan2024-03-1516341501_9 emanuel makron AP PhotoEbrahim Noroozi-65f69f9c0f719.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je spreman da sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovara kako doći do deeskalacije ukrajinske krize.

''Ja ću se javiti ako Putin pozove. Jer osećam da je to moja dužnost. I slušaću šta on predlaže. S jedne strane, Ukrajini moramo dati sve, treba da unapredi svoje odbrambene kapacitete, ali sa druge strane, moramo da radimo na deeskalaciji. Moramo da postignemo trajni, pošten mir. Ako Putin slučajno nešto ponudi, ja ću saslušati njegove predloge'', rekao je Makron, prenosi TASS.

Putin je ranije izjavio da je Moskva spremna da sarađuje sa Parizom ako Francuska pokaže interesovanje.

Makron je rekao da će Pariz i saveznici nastaviti da podržavaju Ukrajinu koliko god to bude potrebno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()