Fronteks: U poslednjih nedelju dana blizu 66.000 Rusa ušlo u EU

Ruski građani napuštaju Rusiju u strahu od mobilizacije

27.09.2022. 19:00
  • Podeli:
rusija_granica_rusi_reuters (1)-1663917221371.webp Foto: Reuters

Broj Rusa koji ulaze u EU povećan je posle delimične mobilizacije koju je naredila Moskva, a nelegalni ulasci će verovatno biti u porastu ukoliko Rusija odluči da zatvori svoje granice za potencijalne vojnike, saopštio je danas "Fronteks".

"U poslednjih sedam dana, blizu 66.000 ruskih građana ušlo je u EU, što je za iznad 30 odsto više u odnosu na prethodnu sedmicu. Većina je stigla u Finsku i Estoniju", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi "Fronteks", samo u poslednja četiri dana, 30.000 državljana Rusije stiglo je u Finsku.

Vladimir Putin, ruski predsednik, doneo je 21. septembra ukaz po kome je proglašena delimična mobilizacija u toj zemji, prva posle Drugog svetskog rata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()