FSB Rusije: Napadači nameravali da pređu granicu, imali kontakte u Ukrajini

Uhapšeno je 11 osoba, uključujući četvoricu koji su učestvovali u napadu, naveo je Istražni komitet

23.03.2024. 10:35
  • Podeli:
moskva, teroristički napad u moskvi, ruske službe bezbednosti - 23 mart 2024 - profimedia (2)-65feabdaedc2b.webp Foto: Profimedia

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je danas da su, posle napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, teroristi imali nameru da pređu granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Istražni komitet Rusije saopštio je prethodno da su osumnjičeni za napad uhapšeni nedaleko od ukrajinske granice, u Brjanskoj oblasti.

Uhapšeno je ukupno 11 osoba, uključujući i pomenutu četvoricu koji su učestvovali u napadu. Njih su uhapsili pripadnici ruskih obaveštajnih agencija, navodi se u saopštenju, koje je preneo TASS.

Kako prenosi list Izvestja, u toku je njihovo prebacivanje u Moskvu. FSB navodi da je utvrđeno da je teroristički napad pažljivo planiran i da je oružje koje je korišćeno unapred pripremljeno u skrovištu.

Kontakt sa Tadžikistanom

Tadžikistan je u kontaktu sa Moskvom zbog navodne umešanosti državljana Tadžikistana u teroristički napad na "Krokus siti hol", rekao je danas portparol tadžikistanskog ministarstva spoljnih poslova za TASS.

Portparol je naveo da su tadžikistanske vlasti u bliskom kontaktu sa ruskim kolegama zbog navodne umešanosti državljana Tadžikistana u sinoćnji teroristički napad u moskovskoj oblasti.

Poslanik ruske Državne dume Aleksandar Hinštejn rekao je danas da su  prilikom pretresa automobila osumnjičenih za teroristički napad u "Krokus siti holu", koji su uhapšeni u Brjanskoj oblasti, pronađeni pasoši državljana Tadžikistana, prenela je ruska državna televizija RT.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()