Gardijan: Postignut izvestan napredak u pregovorima o oslobađanju talaca Hamasa

Prema izraelskim podacima, Hamas je zarobio oko 250 talaca tokom napada na jug Izraela 7. oktobra, a najmanje 130 njih i dalje je u zatočeništvu

15.01.2024. 13:23
  • Podeli:
razmena talaca, taoci, izraelac stićže u ramat gan - 26 nov 2023 - foto AP Photo Ohad Zwigenberg Tanjug-65635d4c9ab7e.webp Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg/Tanjug

U novoj rundi pregovora za oslobađanje izraelskih talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze postignut je izvestan napredak, rekli su izvori bliski pregovorima za Gardijan.

Poslednjih dana pojavili su se novi detalji o sporazumu koji će omogućiti da lekovi budu dopremljeni do talaca, zajedno sa povećanjem humanitarne pomoći za Pojas Gaze.

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua potvrdila je u petak da je postignut sporazum koji bi trebalo da stupi na snagu ove sedmice. 
Pregovarački timovi trenutno razgovaraju o tome kako da isporuče lekove i pomoć.

Prema izraelskim podacima, Hamas je zarobio oko 250 talaca tokom napada na jug Izraela 7. oktobra, a najmanje 130 talaca i dalje je u zatočeništvu.

Članovi porodica talaca traže od izraelske vlade da pojača napore da ih oslobodi.

Pojedine porodice su se poslednjih dana okupile u oblasti blizu granice sa Pojasom Gaze da bi preko zvučnika emitovale poruke podrške svojim najmilijima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()