Gaza: Najmanje 18 Palestinaca poginulo u udarima Izraela na Džabaliju i Beit Lahiju

U izveštajima palestinske agencije VAFA i Al Džazire navodi se da je u izraelskim napadima ranjen veći broj ljudi

20.05.2024. 21:27
  • Podeli:
gaza izrael AP PhotoIsmael Abu Dayyah tanjug-664ba4123c6ae.webp Foto: AP PhotoIsmael Abu Dayyah Tanjug

Najmanje 13 Palestinaca je ubijeno u izraelskim vazdušnim udarima na izbeglički kamp Džabalija na severu Pojasa Gaze, a još pet u napadu na stambenu kuću u Beit Lahiji takođe na severu okupirane palestinske enklave, preneli su danas arapski mediji.

U izveštajima palestinske agencije VAFA i Al Džazire navodi se da je u izraelskim napadima ranjen veći broj ljudi, prenosi Rojters.

Izraelske snage su nastavile intenzivne kopnene i vazdušne napade na sever Pojasa Gaze čiji se žitelji suočavaju sa glađu.

Ranije danas, egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Šukri upozorio je da je prestanak isporuka humanitarne pomoći Palestincima preko prelaza Rafa između Egipta i Pojasa Gaze, povezan sa pretnjom koju donose izraelske vojne operacije na tom području.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()