Grčki ministar podneo ostavku: Davao kontroverzne izjave o čoveku kog je posada gurnula sa trajekta

Nesrećni 36-godišnji muškarac se udavio nakon što je gurnut sa trajekta

11.09.2023. 14:31
  • Podeli:
trajekt pixabay-64f861ba1c655.webp Foto: Pixabay

Zbog kontroverznih izjava povodom smrti muškarca kog su mornari gurnuli sa trajekta ostavku je podneo grčki ministar pomorstva Miltiadis Varviciotis. Nesrećni 36-godišnji muškarac pao je u more i udavio se, a izjave ministra izazvale su bes građana.

"Ubistvo Antonisa Kargiotisa od strane članova posade broda šokiralo nas je sve. Niko ne može da zamisli da su grčki mornari, kršeći vekovna pravila zaštite ljudskog života na moru, gurnuli i napustili mladića u mutnim vodama luke Pirej", napisao je Varviciotis na Tviteru.

Istakao je da se nada da će grčko pravosuđe uskoro privesti počinioce pravdi, kako i zaslužuju.

"Naučio sam da preuzimam odgovornost i da se ne krijem u teškim vremenima. Možda sam za neke dobar političar, za druge nisam, ali ne prihvatam da me kamenuju kao ljudsko biće. Moj politički put i moje lično dostojanstvo nalažu da ne ostanem na mestu ministra pomorstva. Zato sam premijeru podneo ostavku. Zahvaljujem mu na poverenju", napisao je Varviciotis.

Smrt 36-godišnjeg muškarca i snimak njegove smrti na mrežama izazvao je veliki bes u Grčkoj. Na snimku se vidi kako mornari se raspravljaju sa čovekom koji pokušava da se ukrca na brod i koji ga potom guraju sa broda u trenutku kada trajket kreće iz pirejske luke prema ostrvu Krit.

Trajekt je nastavio plovidbu, a nesrećni čovek se udavio u moru.

Ministar Varviciotis je rekao da se čovek, koji je kupio kartu, već ukrcao na brod pre nego što se iz nepoznatog razloga iskrcao, a da je zatim ponovo pokušao da se ukrca, kada je gurnut u more.

Varviciotis se kasnije na grčkoj televiziji izvinio zbog svojih komentara koji su protumačeni kao da je stao na stranu članova posade. Naglasio je da je to pogrešno protumačeno.

Smrt čoveka izazvala je veliki gnev među građanima i proteste u Grčkoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()