Grupa od 29 migranata spasena sa čamca kod obale Krita u Sredozemnom moru

Migranti su prebačeni na Krit,

02.04.2024. 20:50
  • Podeli:
migranti italija AP PhotoFrancisco Seco, File via Tanjug-6554d6edc7b1c.webp Foto: AP PhotoFrancisco Seco, File via Tanjug

Grupa od 29 migranata spasena je danas sa  broda u Sredozemnom moru u blizini ostrva Krit u Grčkoj, preneo je AP.

Brod je uočen na oko 43 kilometara udaljenosti, donosno oko 23 nautičke milje južno od Gavdosa, malog ostrva na južnoj obali Krita, u blizini trgovačkog broda čiji su članovi posade pozvali pomoć.

Migranti su prebačeni na Krit, ali nije saopšteno u kakvom su zdravstvenom stanju, koje su nacionalnosti, niti odakle su se zaputili preko Sredozemnog mora.

Južna grčka ostrva u poslednje vreme sve su češća destinacija za migrante koji dolaze iz libijske luke Torb

Prema podacima Ujedinjenih nacija, ove godine je u ovo područje stiglo više od 1.200 ljudi, od ukupno oko 9.600 koliko ih je u Grčku stiglo morskim putem.

U nedelju je u blizini Gavdosa spaseno 74, a dvoje ljudi je uhapšeno na brodu koji ih je prevozio, zbog sumnje da pripadaju bandi za krijumčarenje migranata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()