Hag strahuje od novih krivičnih dela terorista OVK: Seljimiju i Krasnićiju produžen pritvor

Veće je podsetilo da je zastrašivanja svedoka na Kosovu i Metohiji i dalje raširena pojava

19.09.2024. 20:47
  • Podeli:
specijalizovana veća kosova u hagu, suđenje teroristima OVK - 14 dec 2023 - profimedia-0829392233-66ec6de785887.webp Foto: Profimedia

Nekadašnjim liderima terorističke OVK Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, koji se pred Specijalizovanim većima u Hagu terete za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, ponovo je produžen pritvor, saopšteno je iz suda. Njima je, kako prenosi Reporteri, pritvor produžen za još dva meseca.

Kako se navodi, danas objavljena odluka doneta je 13. septembra, pošto je sud utvrdio da postoji rizik da obojica optuženih počine nova krivična dela protiv sudskog postupka i ometanja svedoka.

U saopštenju Specijalizovanih veća navodi se da takođe ''trenutno nema dovoljno informacija koje bi opravdale rizik od bekstva Seljimija i Krasnićija''.

Navodi se da je veće podsetilo da je zastrašivanja svedoka na Kosovu i Mertohiji i dalje raširena pojava i navelo da je Seljimi, neovlašćenim trećim licima otkrio poverljive informacije.

U saopšenju se dodaje da se samo u okviru sistema nadzora komunikacija kakav postoji u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća komunikacije optuženog mogu ograničiti tako da se navedene opasnosti umanje u dovoljnoj meri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()