Hamas: Držimo između 200 i 250 zarobljenika iz Izraela

Hamas je saopštio da nije zastrašen pretnjom izraelske vojske da će pokrenuti kopneni napad na Pojas Gaze

16.10.2023. 23:53
  • Podeli:
Tan2023-10-1620051765_1 kidnapovani izrael AP PhotoFrancisco Seco-652d9d8caa154.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Portparol militantnog krila Hamasa Brigada Al Kasam Abu Ubaida rekao je danas da se u Pojasu Gaze nalazi između 200 i 250 talaca iz Izraela, dodavši da će oni biti oslobođeni kada se za to budu stekli uslovi na terenu.

"Procenjujemo da je broj zatvorenika koje držimo između 200 i 250, a 22 ih je do sada stradalo tokom rata", rekao je Ubaida i naveo da je poslednji stradao u vazdušnim napadima izraelskih snaga, prenosi palestinska TV Al Aksa.

Istakao je da među "privedenima" ima i ljudi drugih nacionalnosti.

"Nismo proveravali njihov identitet tokom borbi i smatramo ih našim gostima", izjavio je Ubaida.

On je dodao da je Izrael namerno izvšio "varvarsku i brutalnu agresiju na palestinski narod, umesto da se suprotstavi borcima na terenu".

"Cionistički neprijatelj nije očekivao da će mu arapske snage opkoljene u Gazi zadati najteži udarac u njegovoj istoriji", poručio je Ubaida.

Prema njegovim rečima, Hamas nije zastrašen pretnjom izraelske vojske da će pokrenuti kopneni napad na Pojas Gaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()