Hamas: Netanijahu sabotira napore za postizanje primirja u Pojasu Gaze

Pregovori predstavnika Izraela i Hamasa u Kairu završeni su za danas bez dogovora, a sutra sledi nova runda, saopšteno je jutros

05.05.2024. 15:18
  • Podeli:
hamas tanjug ap-65ad4ac9a1b82.webp Foto: AP Photo/Doaa AlBaz

Lider Hamasa Ismail Hanije izjavio je danas da izraelski premijer Benjamin Netanijahu "sabotira" napore posrednika između Izraela i te palestinske militantne grupe za postizanje primirja, kao i pozive drugih zemalja koje su apelovale na okončanje rata u Pojasu Gaze.

Hanije je u saopštenju optužio Netanijahua za nastavak "agresije i širenje kruga sukoba", prenosi Tajms of Izrael.

Hanije je ponovio da Hamas želi da bude postignut sveobuhvatni prekid vatre koji bi okončao "izraelsku agresiju, garantovao povlačenje Izraela iz Pojasa Gaze i omogućio dogovor za oslobađanje talaca u zamenu za palestinske zatvorenike u izraelskim zatvorima".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()