Hamas oslobodio drugu grupu od 13 izraelskih talaca

Istovremno, drugog dana primirja ušla je velika količina humanitarne pomoći u Pojas Gaze

26.11.2023. 10:58
  • Podeli:
hamas izrael pojas gaze tanjug ap-6562551d2f86d.webp Foto: Tanjug/IDF via AP

Posle višesatnog odlaganja Hamas oslobodio drugu grupu od 13 izraelskih talaca. 

Prema dogovoru Izrael je zauzvrat oslobodio još 39 palestinskih zatvorenika od kojih je većina maloletna. Oslobođena su i četiri državljana Tajlanda koje je Hamas držao kao taoce, prenosi RTS.

Istovremno, drugog dana primirja ušla je velika količina humanitarne pomoći u Pojas Gaze, a više desetina kamiona došlo je i do severa Gaze koji je pretrpeo najžešće vazdušne udare i kopnenu operaciju izraelske vojske.

U međuvremenu, Tel Aviv je dobio novi spisak talaca koji bi trebalo da budu oslobođeni

Kabinet premijera Benjamina Netanjahua je, u međuvremenu, saopštio da je Izrael o spisku, koji je predao Katar sa imenima osoba koje bi trebalo da budu oslobođene, obavestio njihove porodice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()