Hamasovi mediji: Ubijeno najmanje 35 Palestinaca u Pojasu Gaze

Izraelski ratni kabinet je 9. maja odobrio "ograničeno proširenje" vojne operacije u Rafi

23.05.2024. 12:53
  • Podeli:
Tan2024-05-1913331789_9 izrael palestina gaza AP PhotoIsmael Abu Dayyah-664f1f06cae9f.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ismael Abu Dayyah

Najmanje 35 Palestinaca je ubijeno danas širom Pojasa Gaze u bombardovanju izraelske vojske (IDF) i u borbi IDF sa militantima grupe Hamas u gradu Rafa, saopštili su Hamasovi mediji i zdravstvene službe.

Tenkovi IDF nastavili su da se probijaju u Rafi, dolazeći do okruga Jibna, a iz IDF je saopšteno da "trupe trenutno vrše operaciju na osnovu informacija o terorističkim metama u okruzima Brazil i Šabura", prenosi Rojters.

Dodaje se da se IDF trudi da spreči povređivanje civila i da su civili iz navedenih okruga evakuisani, dok je Agencija Ujedinjenih nacije za palestinske izbeglice (UNRWA) saopštila u ponedeljak da je više od 800.000 ljudi pobeglo iz Rafe od početka operacije IDF.
Iz IDF se tvrdi da su svi ubijeni bili naoružani borci Hamasa, a i da je među njima jedan od 3.000 boraca koji su izvršili napad na Izrael 7. oktobra, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelske trupe su nastavile i svoju ofanzivu u severnom izbegličkom kampu Džabalija, kao i u obližnjem gradu Beit Hanunu gde IDF tvrdi da sprovodi ciljane racije "da bi eliminisala teroriste, locirala i napala terorističku infrastrukturu, ispod i iznad zemlje".

Iz IDF je saopšteno da su u sredu ubijena tri njena vojnika, čime je ukupan broj ubijenih izraelskih vojnika od 7. oktobra porastao na 286.

Izraelski ratni kabinet je 9. maja odobrio "ograničeno proširenje" vojne operacije u Rafi, gde se nalazi preko milion Palestinaca koji su pobegli od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()