Haos na rumunsko-ukrajinskoj granici: Poljoprivrednici blokirali put i prelaze

Rumunski farmeri su prethodno i 13. i 14. januara blokirali kretanje ukrajinskih kamiona kroz Siret

15.01.2024. 14:27
  • Podeli:
rumunski poljoprivrednici printscreen x@recepnazl-65a5327e8635b.webp Foto: X@recepnazli

Rumunski poljoprivrednici ponovo su blokirali kretanje kamiona kroz punkt Siret, a počela je blokada i graničnog prelaza Vikovu de Sus, objavila je Državna granična služba Ukrajine (DPSU) na Fejsbuku.

Kako je saopštio DPSU, poljoprivrednici su danas, oko 12 časova nastavili blokadu kretanja kamiona preko graničnog prelaza Siret, prenosi Ukrinform.

U saopštenju se navodi da su blokirana samo teretna vozila, dok za ostale kategorije vozila, kao i za pešake, registracija se odvija po utvrđenoj proceduri i za ulazak i izlazak iz Ukrajine.

Kako se dodaje, kontrolni punkt Siret nalazi se naspram ukrajinskog punkta Porubne, a Vikovu de Sus preko puta Krasnoilska.

Rumunski farmeri su 13. i 14. januara blokirali kretanje ukrajinskih kamiona kroz Siret.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()