Hezbolah gađao raketama sever Izraela

Izraelski mediji preneli su da se napad dogodio "u neuobičajeno vreme za lansiranje raketa", što je nateralo desetine hiljada naseljenika da odu u skloništa.

16.10.2024. 14:03
  • Podeli:
severni izrael, golanska visoravan, napad hezbolaha na izrael, hezbolah - profimedia-0906683017-66eadc28453bb.webp Foto: Profimedia

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je danas da je raketnim projektilima gađala grad Safed na severu Izraela, prenosi libanska televizija AL Majadin.

Hezbolah tvrdi da je gađao Safed raketnim bacačem i da je projektil pogodio zgradu u tom području. 

Izraelski mediji preneli su da se napad dogodio "u neuobičajeno vreme za lansiranje raketa", što je nateralo desetine hiljada naseljenika da odu u skloništa. Nakon što su se oglasile sirene u regionu Gornje Galileje, "otkriveno je oko 50 projektila lansiranih iz Libana prema Safedu". 

Izraelski javni servis je preneo da su dva Izraelca povređena nakon lansiranja pet projektila sa teritorije Libana, od kojih je jedan pogodio dvorište kuće u Safedu, na severu Izraela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()