Hezbolah saopštio najnoviju odluku o napadu na Izrael: Najavljeno i obraćanje Nasralaha

Izrael je saopštio da je pokrenuo preventivne udare na položaje Hezbolaha na jugu Libana.

25.08.2024. 09:54
  • Podeli:
Tan2024-02-0903465088_3 hezbolah AP PhotoHussein Malla-65cb2dd96b6a0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je "za danas završena" vojna operacija, nakon što je u ranim jutarnjim satima izvela napad dronovima i raketama na vojne ciljeve na severu Izraela.

Ova grupa je negirala da su izraelski preventivni napadi pokrenuti neposredno pre njenog napada na Izrael uticali na operaciju, prenosi Gardijan.

"Tvrdnje neprijatelja o preventivnim akcijama koje je izveo, ciljevima koje je pogodio i ometanju napada Hezbolaha su prazne", navodi se u saopštenju Hezbolaha.

Dodaje se da su svi dronovi lansirani ka ciljevima prema predviđenom rasporedu.

Istovremeno, TV kanal Al-Majadin, blizak Hezbolahu, javio je da je napad te grupe na Izrael bio potpuno uspešan i negirao tvrdnje Izraela da je preventivni izraelski napad na lansere raketa Hezbolaha bio efektivan, prenosi Tajms of Izrael.

Hezbolah je najavio da će se generalni sekretar te grupe Hasan Nasralah uskoro obratiti medijima, ali nije navedeno tačno vreme njegovog obraćanja. 

Hezbolah je jutros saopštio da je u "prvoj fazi" napada na Izraeal, kao odgovor na prošlomesečno ubistvo visokog vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šakura, napadnuto 11 vojnih lokacija u severnom Izraelu.

Izrael je saopštio da je pokrenuo preventivne udare na položaje Hezbolaha na jugu Libana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()