Hongkong otvara granice sa kontinentalnom Kinom

Granice su bile zatvorene zbog korone

24.12.2022. 15:20
  • Podeli:
health-coronavirus-hongkong-koronavirus-reuters.jpg Foto: Reuters

Hongkong će postepeno otvarati granicu sa kontinentalnom Kinom do sredine januara, izjavio je danas gradski zvaničnik Džon Li, i dodao da je cilj ponovnog otvaranja vraćanje na stanje pre izbijanja pandemije virusa kovid19.

Ograničenja putovanja preko granice između Hongkonga i Kine uvedena su početkom 2020, kao mere protiv epidemije virusa kovid19.

Ponovno otvaranje odlagano je nekoliko puta zbog epidemiološke situacije na kopnu, ali i u Hongkongu, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je trenutno jedini pristupi između Hongkonga i kontinentalne Kine gradski aerodrom, i dva kontrolna punkta, jedan u zalivu Šenžen, a drugi na mostu Hong Kong-Džuhaj-Makao.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()