Hteo da 'pobije sve': Sprečen teroristički napad na izboru za mis Belgije

'Čovek je uhapšen, imao je dva pištolja. Hteo je da izvrši napad, planirao je da uradi nešto što je moglo veoma loše da se završi'

12.02.2023. 08:53
  • Podeli:
Izbor za mis_mis Belgije_Foto Profimedia-63e89ae91a05f.webp Foto: Profimedia

U Belgiji je sinoć sprečen teroristički napad uoči izbora za mis Belgije, nakon što je muškarac (40) planirao da "pobije sve" na svečanom događaju, prenose belgijski mediji.

Kako prenosi Njuzblat, uhapšen je čovek sa dva pištolja – jedan mu je bio u džepu, drugi u iznajmljenom automobilu marke "Tesla".

Policija okruga Limburg bila je upoznata sa namerama čoveka tako što je presrela poruku njegovog poznanika, dodaje Libr.

"Čovek je uhapšen, imao je dva pištolja. Hteo je da izvrši napad, planirao je da uradi nešto što je moglo veoma loše da se završi, a imao je i pancir", rekao je Erik van der Sipt iz kancelarije državnog tužilaštva.

Takmičenje se održalo u mestu Adinkerk, u blizini francuske granice.

Na mestu održavanja izbora protekle noći je primećen veliki broj policajaca. Organizatori su se ipak odlučili da se takmičenje održi, ali je njegov početak kasnio.

Belgijski mediji navode da su kod teroriste pronađene određene hemikalije, ali više detalja nije poznato.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()