Humanitarno primirje u Sudanu od ponoći se produžva za još 72 sata

Sukob u Sudanu je izbio 15. aprila između nacionalne vojske i njenih paravojnih snaga RSF

30.04.2023. 18:51
  • Podeli:
sudan_sukobi_anadolija 1-1666335226444.webp Foto: Anadolija

Humanitarno primirje u Sudanu je produženo i trajaće još tri dana, počevši od ponoći, navodi se u saopštenju koje je objavio portparol paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF).

"Odgovarajući na međunarodne, regionalne i lokalne pozive, mi najavljujemo produženje humanitarnog primirja za 72 sata, počevši od ponoći, kako bi se otvorili humanitarni koridori i olakšalo kretanje građana i bila im pružena mogućnost da ispune svoje potrebe i stignu do sigurnih područja", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Sukob u Sudanu je izbio 15. aprila između nacionalne vojske i njenih paravojnih snaga RSF.

Prema navodima sudanskog lekarskog sindikata, u protekle dve sedmice ubijeno je 425 civila, a 2.091 ranjen, dok sudansko Ministarstvo zdravlja navodi da je ukupan broj poginulih, uključujući borce, 528, a ranjenih 4.500.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()