Huti: Ruski, kineski i nemački brodovi nisu naša meta

To se odnosi na brodove koji nisu povezani sa "izraelskim cionističkim režimom", tvrde Huti.

22.01.2024. 15:10
  • Podeli:
huti jemen reuters-65755f46e220b.webp Foto: Reuters

Član političkog biroa jemenske pobunjeničke grupe Huti Muhamed el Bahiti obećao je da pobunjenici neće napadati ruske, kineske i nemačke brodove u Crvenom moru.

"Kineski i ruski brodovi nisu na nišanu. Oni nisu naše mete, kao ni nemačka plovila", rekao je Bahiti u intervjuu za televizije RTL i NTV.

On je naglasio da se to odnosi na brodove koji nisu povezani sa "izraelskim cionističkim režimom".

Bahiti je najavio da će pobunjenici proširiti vojne operacije nakon što su vojske SAD i Velike Britanije gađale mete u Jemenu.

"Napadi su mogući i na ratne brodove. Naše vojne operacije nastaviće se sve dok se ne zaustavi genocid u Gazi i dok stanovništvo enklave ne dobije hranu, lekove i gorivo. Naš cilj nije da potopimo teretne brodove, već da im izmenimo rute i tako povećamo ekonomske gubitke kompanija", pojasnio je Bahiti.

On je istakao da je cilj operacija da se poveća pritisak na Izrael, te da sve zemlje moraju da ulože napore da se zaustave zločini u Gazi, preneo je TASS.

"Naše namere su iskrene", dodao je Bahiti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()